Menu

Afscheid van Wilco

wilcoIn 2001 de vraag voor een stage bij Ducktail. Het vertrek van Jan sloeg een enorm gat in het speelplezier en we zijn overstag gegaan met Wilco in de gelederen. Hij had het kunstje afgekeken tijdens zijn vele bezoekjes aan onze jaren 90 optredens, kocht een enorme paarse gitaar, een paar bijpassende podiumsluipers en stond niet ieder, maar menig avondje zij aan zij. In de heetste week van 2019 kwam zijn bericht om weloverwogen te stoppen. Zijn stageplaats duurde toch maar liefst ... een jaar of 18! Wij geven hem een welverdiende ereplaats in de Ducktail Hall of Fame! Wij danken Wilco voor zijn inzet, betrouwbaarheid en gezelligheid! Nu maar hopen dat hij zijn gitaar niet aan de Wilgen hangt!

Terug in originele bezetting

ducktailFANTASTISCH nieuws. September is altijd al een bijzonder maand geweest voor Ducktail. We trapten af in september 1987, wisselden in september 1992 tot de meest succesvolle bezetting ooit, en september 2017: we zijn weer terug met de jaren 90 bezetting! Jan op bas en Piet op gitaar. Het eerste optreden zit erop en wat voor een! Het voelde enorm goed en het klonk zoals het al 16 jaar niet meet geklonken heeft. Onvoorstelbaar hoe soepel en vertrouwd we de avond tot een groot succes maakten. Dat smaakt naar meer! Vanaf heden bestaat de extra mogelijkheid om de jaren 90 bezetting te boeken. Wij zijn er meer dan klaar voor!

30 jaar Ducktail

3

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat we van start gingen in de repetitiekamer boven de CD uitleenshop aan de Leenderweg in Valkenswaard. Plan: fifties rockabilly en als het even kan hier en daar een optreden. We hebben nooit kunnen bevroeden dat dit initiatief leidde tot honderden optredens, veelvuldig terugkomen bij gerenommeerde festivals en evenementen en het ontstaan van een geheel nieuwe en eigenwijze muziekstroming genaamd Amusebilly.

schroot

De jaren 90 waren de hoogtij dagen voor Ducktail. Zo behaalden we de eerste prijs van een bandwedstrijd, kregen een live interview en optreden in het radioprogramma Leidse Kade Live en brachten onze enige en echte CD 'Who The Hell's Billy' uit. In het begin van het nieuwe millenium hadden we de 2e bezettingswissel wat nog immer standhoud. 30 jaar en niet kapot te krijgen. DUCKTAIL!

IMG 0767

31 jaar Ducktail